PRZYKŁADOWY DETERGENT MYJĄCO-DEZYNFEKUJĄCY (STOSUJEMY DOWOLNE ŚRODKI WYBRANE PRZEZ ZLECENIODAWCE SPEŁNIAJĄCE PONIŻSZE STANDARDY)
Karta charakterystyki – kartę opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 3 lipca 2002r
(Dz.U. 2002 nr 140 poz. 1171) będącym aktem wykonawczym do Ustawy z dnia 11 stycznia 2001r o
substancjach i preparatach chemicznych (Dz. U. nr 11 z dnia 14 lutego 2001. poz.84 – z późniejszymi zmianami)
Łatwa biodegradacja- produkt z uwagi na kryteria OECD ulega łatwej biodegradacji
Preparat należy przewozić dowolnymi krytymi środkami transportu.
Nie jest materiałem niebezpiecznym w rozumieniu przepisów RID i ADR przy zalecanym sposobie pakowania.
Opis:
Skoncentrowany środek do mycia i dezynfekcji. Zabija bakterie występujące podczas procesu przygotowywania
posiłków na masową skalę, jednocześnie usuwając tłuszcze oraz oleje.
Produkt na bazie czwartorzędowych związkach amonowych.
Zastosowanie:
W przemyśle spożywczym, tam gdzie występuje proces produkcji spożywczej, włącznie z chłodniami mięsnymi,
magazynami żywności, w przetwórstwie rybnym, drobiowym, mleczarskim, placówkach służby zdrowia itp.
Preparat przeznaczony do mycia ręcznego, maszynowego oraz pianowego.
Preparat Food Service jest doskonałym środkiem myjącym tłuste powierzchnie.
Skuteczność bakteriobójcza:
Na podstawie przeprowadzonych test6w preparatu w rozcieńczeniu 1:25 wykazał on wysoką skuteczność
bakteriobójczą przeciwko: bakteriom coli, pałeczkom salmonelli, gronkowcowi złocistemu, paciorkowcom i
grzybom.